MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 15. kolo I.B třída

29.03.2014 15:00

Zbůch - Heřmanova Huť  1:0 (0:0)

sestava : Konvalinka - Lakó V., Beloso, Gust, Šůla - Lakó J., Lakó M., Vyskočil, Cejthamr - Veselovský "C", Poslední Jar.

střídali : Poslední M., Paveza

Ve druhém jarním kole nás čekal první výjezd a jelikož to nebylo vůbec daleko a i počasí bylo více než příjemné, tak se dala očekávat hojná návštěva našich fanoušků. Očekávání bylo do puntíku vyplněno, když jsme měli ve Zbůchu větší podporu než domácí tým. Stejně jako naši ultras zaplnili ochozy stadionu ve Zbůchu, tak i reprezentantí Heřmanky dorazili v počtu, který už dlouho nebyl, do kabiny jsme se vešli tak, tak, ale do zápisu již nikoliv, takže nejlepší brankař na tři zůstal v civilu. Obě mužstva měla před zápasem stejný počet bodů a případné vítězství mohlo úspěšnější celek poslat o krůček blíž k záchraně.

V prvním kole vedl naše utkání sudí, který by snesl prvoligová měřítka a stejně tomu bylo i ve druhém zápase jara. Tentokrát by však trojice v černém skvěle zapadla do fotbalové tragikomedie Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? V prvním poločase lehce naznačovali a ve druhém už do toho řízli se vší parádou. Co se týká samotné hry, tak aktivnější byla naše jedenáctka a po chvilce jsme měli velkou šanci, kdy před Vesim zívalo skoro celé prázdné zařízení, náš kapitán bohužel mířil těsně vedle. Do další loženky se dostal Šimpi, ale ten si na zápas obul kopačky obráceně, takže ani on síť za gólmanem hostí nerozvlnil. Náš Semir Gerkhan z Kobry 11 měl za celý zápas nějaké čtyři vyložené šance, ale nemířil přesně jako jeho jmenovec z televizní obrazovky, spíše připomínal pečlivého zedníka, páč všechny šance dokonale zazdil ;-) V prvním poločase jsme již mohli pozorovat, že rozhodčí vyfasovali nějaké notičky, hlavní sudí měl žluté karty jen pro náš tým a když už konečně vyndaval jednu pro domácí, tak si to v poslední chvíli rozmyslel. Zejména Plamínek ve službách Zbůchu se měl několikrát zažlutit, ale sudí měl zcela jasno ve svém rozhodování.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili aktivněji, ale postupně se začala projevovat naše snaha o gól pootevřením vrátek v naší obraně, Zbůch začal hrozit z brejků, nicméně ani z jednoho Konviče neohrozili. Zřejmě pod dojmem toho, že se domácí prostě jen tak neprosadí, zaúřadoval pomezní, který z celé trojice vypadal nejrozumněji. Vetche, společně s kolegy z obrany vystavili domácího útočníka do jasného ofsajdu, pomezní to jasně viděl, ale praporek nechal dole a společně s hlavním sudím nechali domácí skórovat. Nastalá situace samozřejmě zabrnkala na nervy naší lavičky, trenér Zenkl vybouchl jako přetlakovaný papiňák a za přílišnou „krytyku“ rozhodčího byl vykázán z lavičky. Samozřejmě jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale když už nás nezastavil pomezní zdvihnutým praporkem, tak jsme nebyli schopni přesně zakončit. S přibývajícím časem se zvyšovala nervozita na hřišti a vše vygradovalo v poslední minutě, kdy se po našem rohu strhla ve vápně Zbůchu nefalšovaná peckovačka, po které k překvapení všech nepadla ani jedna karta. Zápas tedy skončil naší prohrou 0:1, díky čemuž jsme se propadli na předposlední místo.

Zpět