MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 7. kolo I.B třída

05.10.2013 16:00

Heřmanova Huť - Mrákov  2:3 (1:3)

Branky: 2´ Veselovský, 65´ Lakó M. 

Střídání: 5´ Mencl za Ulče, 45´ Kalián za Sladkého,

45´ Poslední Jar. za Németha, 55´ Kaprál za Lakó V.

hráči, kteří nenastoupili: Poslední Jak., Sedlák

                           

V dalším kole jsme doma přivítali soupeře z Mrákova, který byl sice poslední, ale měl pouze o jeden bod méně než my, takže to byl vlastně souboj o "šest" bodů. Potěšující bylo, že se nás sešlo tolik, že se někteří ani nemohli převléknout do dresu, páč už pro ně nezbyl. Radost udělal i Kali, který už z bagru slézá opatrně a pomalu, ale jistě se uzdravuje, nicméně do kisny šel jako jednička Efa a Kali byl připraven, kdyby něco. Další marod z řad brankařů, Konef se ujal vesty a spolu s Kalim, během prvního poločasu, zkasírovali přítomné diváky a zároveň prodali slušný počet našeho bulletinu za což si oba urřitě zaslouží pochvalu před nastoupenou jednotkou.

Samotný začátek zápasu byl v našem podání přímo snový, během prvních dvou minut jsme Mrákovu nepůjčili míč a vše vygradovalo rukou soupeřova obránce, za což sice sudí penaltu nenařídil, ale následný faul na Pepíčka už písknout musel. Merunu si na puntík postavil Vesi a střelou k tyči nedal gólmanovi sebemenší šanci. Asi dvě minuty poté trefil náš kapitán spojnici z přímáku a nikoho by snad ani nenapadlo, že s Mrákovem budeme mít nějaké starosti. Pak se však dělo něco co v Heřmance nepamatujeme. Vše začalo nutností vyštřídat Ulčinha, který odkulhal s pochroumaným kolenem, potom snad na všechny co byli na hřišti padla nějaká deka, Mrákov byl u míčů o krok dřív a když už jsme to kulaté získali, tak byl neřešitelný problém dát si tři přesné přihrávky za sebou. Následovalo tedy to co muselo, soupeř zahrával roh a i když trenér Zenkl upozorňoval na volné hráče, tak jeden z nich si v klídku mohl hlavičkovat do odkryté branky. Ani tuto varování nás neprobudilo a i nadále jsme předváděli strašidelnou podívanou jejíž vyvrcholením byla srážka Komína s Casiem ve středu hřiště po níž Mrákov využil rozhození naší obrany a dostal se do vedení. Třetí gól padl také z brejku, na polovině hřiště jsme zahrávali přímák, Šimpi ho chtěl rozehrát, ale jeden protihráč ho zablokoval, podle pravidel mělo následovat opakování standardky a hráč Mrákova měl vidět žlutou, ale sudí měl na ruce sádru a je možné, že při pročítání pravidel prostě svou nešikovností přelistoval odstavec věnující se tutý situaci a tak nechal pokračovat ve hře. Hostům to samozřejmě vyhovovalo a v klídku se dostali do dvou brankového vedení. Vzhledem k tomu jakou jsme předváděli hru, tak bylo štěstí, že do přestávky jsme již neinkasovali.

O přestávce nemohlo následovat nic jiného než pořádné vyčinění od trenéra, který zároveň musel sáhnout k dalším střídáním. Už před koncem prvního poločasu přišel Kali s tím, že Efa nebude moct dochytat zápas, páč má nateklé koleno. A když přišel Efa o přestávce do kabiny, tak měl opravdu koleno větsí než Láďa, o kterém zpívají Kabátí, takže by se dalo říct, že měl koleno velké jako pytel od banánů. Další kdo musel vystřídat byl Ben, který měl problémy se svalem, jenž ho provázejí delší dobu. Bohužel i druhý poločas jsme začali bídně, ale když už se Mrákov dostal do nějaké šance, tak ho vychytal spolehlivý Kali. I když jsme nehráli nejlíp, tak se nám povedlo dát kontaktní gól, který zařídil Šimpi. Pak jsme vrhli všechny síly do útočení, ale sudí evidentně nechtěl připustit žádné drama a tak pískal každý kontakt a samozřejmě drtivou většinu sporných rozhodnutí otáčel v náš neprospěch. Ne, nedalo by se říci, že nás viditelně zařízl, prostě jen rozhodoval hodně zkušeně. Ač jsme se snažili seč mohli, tak výpadek z prvního poločasu jsme už nestihli odčinit, zvlášť, když se hlavní sudí inspiroval svým kolegou, který měl na starost zápas Jihlavy s Plzní a zápas ukončil ještě před vypršením devadesáté minuty. Soudce byl sice slušný játro, ale měl i svou kvalitku, ta však neměla nic společného se zápasem a stála kousek od naší lavičky a právě asi kvůli ní zápas ukončil předčasně, zřejmě měl něco slíbeno ;-) Utkání pro nás nedopadlo nejen špatně co se týká výsledku, ale hlavně na listinu zraněných přibyl Ulčinho a nad Efou s Benem taky visí otazník.

Zpět