MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 6. kolo I.B třída

29.09.2013 16:30

Stříbro - Heřmanova Huť  4:1 (0:1)

Branky: 30´ Cejthamr

střídání: 55´ Sedlák za Poslední Jar., 85´ Poslední J. za Sedláka

ČK: 85´ Lakó J.

                    

Do Stříbra jsme zajížděli v neoblíbenou nedělní dobu a tak bylo jasné, že zápas se sousedem z tabulky nebude nic jednoduchého. Na stopera se postavil Javi a místo před ním zaujal Ulčos, který zaskočil za zraněného Šimpiho. Na obraně bylo od začátku znát, že se teprve sehrává a tak se stříbrští dostávali celkem snadno do šancí, které ale nejlepší golman na 3 -EFA- bez problémů likvidoval. Po nehezkém začátku to z naší strany začalo vypadat o dost lépe a přicházeli i šance. Po jednom z brejků, kdy utekl Ben po prave straně a počkal si na náběh Pepíčka, kterého svou levačkou přesně našel na zadní tyči, Pepa přiložil trochu kvality a vedli jsme 1-0. Vedení nás nakoplo a tak přišli i další šance, které však golový efekt již neměli.

Do druhé půle nastoupili hráči Stříbra se třemi posilami v černých dresech a převaha hráčů v poli byla zřejmá již od prvních minut. Hned z první akce domácích bylo totiž vyrovnáno - 1:1. Po další minutě Javi fauloval domácího hráče na hraně pokutového území a následovala penalta, se kterou si ale Efa bez problémů poradil. Sudí se s tímto nespokojil a tak po chvilce odpískal nechtěnou Javiho ruku a následovala další penalta. Efa nechtěl domácí hráče ztrapnit úplně a tak nechal domácího střelce vyniknout   - 50´ 2:1. Naše hra poté byla nepřesná a domácí nás jasně přehrávali. O jediné vzrušení před domácí brankou se postaral Pepíček, kterého domácí hráč 2x za sebou fauloval v pokutovém území, ale rozhodčímu se očividně pískat nechtělo. Naopak pískat se mu chtělo, když Casio na polovině hřiště fauloval soupeře a uviděl druhou žl. kartu a následovala již šestá červená pro Heřmanku v sezóně. Ke konci utkání domácí využili okének v naší obraně, když už jsme hráli jen na 3 obránce, a přidali ještě 2 branky....4-1.

 

Ještě jedna reportáž z utkání od Konviče ;-)

V šestém kole jsme zajížděli na hřiště Baníku Stříbro, který v minulé sezoně spadl 1. A třídy a netají se tím, že by se po této sezoně rád do této soutěže vrátil.

Sraz byl netradičně na hřišti, kde nám trenér Zenkl, navrátivší se po nemoci umyl hlavy za to co se přihodilo minulý zápas v Tachově. Opět jsme nebyli kompletní. Vetcheho nepřesvěčil v pokračování jeho přebohaté kariéry ani pětiminutový  „Zenklův fén", Šimpi si v pochroumal kotník na turnaji dutých hlav (policejní liga mistrů), Konvič a Kali stálé lečí poraněná lýtka.

Od začátku utkání nám domácí ukazovali, že chtějí mít na hřišti hlavní slovo. V prvních patnácti minutách ovládli střed hřiště a Efa se musel činit. První tutovku zlikvidoval po Xaviho přesné přihrávce na kopačky domácích. Domácí útočník šel sám ,ale Efa ukázal, že cesta ke gólu kolem jeho dlouhých nohou nevede. Poté se vyznamenal při střele z velkého vápna do vinglu. Domácí útočník po vzoru Jáji Toureho zkoušel Efu nachytat na švestkách, ale Efa předvedl perfektní zákrok, který byl měl shlédnout M. Kozáčik, aby věděl jak si v takových situacích počínat. Tlak jsme ustáli a začali jsme i my zkoušet  pozornost domácí obrany. Jarda po situaci ze strany minul a Pepovo rána z otočky skončila v připraveném košíku domácího gólmana. V 35.minutě se na straně uvolnil Ben pokus o střelu domácí zblokovali, odražený balon se vratil zpět k Benovi, který milimetrovým pasem našel Pepu před domácí bránou a ten z první nedal gólmanovi šanci 0:1. Domácí se snažili do konce poločasu vyrovnat, ale bez úspěchu.

Do druhého poločasu nastoupili domácí ještě z větším nasazením a už ve 46. minutě vyrovnali. Po sólové akci z pravé strany domácí záložník poslal na malé vápno balon útočníkovi, který pohodlně vyrovnal. Nutno podotknout, že od začátku druhého poločasu domácí hráli s velkou podporou trojice rozhodčích, kteří všemi silami podporovali domácí útoky. V 48. minutě odpískali penaltu po Xaviho zákroku, kterou Efa bravurně zneškodnil. Nutno podotknout, že domácí byli lepším týmem a vytvořili si slibné šance. Tutovkou byl samostatným nájezd na Efu, kterého již překonaného, na brankové čáře zastoupil Komín. Aby se domácí hvězdy zbytečně nenervovali o body se postaral rozhodčí a po Xaviho sporné ruce nařídil penaltu číslo dvě. Domácí už nenechali nic náhodě a ujali se vedení – 2:1. Snažili jsme se o vyrovnání, ale rozhodčí to měl pod kontrolou a třikrát po sobě skopnutého Pepu v domácím pokutovém území ocenil místo penalty žlutou za filmování. V tu chvíli to smrdělo peckovačkou v hledišti, kde se naše početná skupinka fanoušků hadála se domácíma. Ještě, že byl Šimpi mimo hru páč by určitě putoval pod sprchu za urážku… Po druhé žluté šel pod sprchu jeden z domácích , nicméně to na tlaku domácích neubralo. Po otevření obrany a hře vabank nám v posledních deseti minutách přidali ještě dva fíky na cestu domů.

Zpět