MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 5. kolo I.B třída

22.09.2013 16:30

Tachov "B" - Heřmanova Huť  3:1 (1:1)

Branky: 25´ Poslední Jar.

střídání: 45´ Sladký za Konvalinku, 45´ Sedlák za Pavezu, 70´ Ulč za Poslední M.

         

V pátém kole jsme zajížděli na hřiště nováčka z Tachova, který byl dle výsledků a postavení v tabulce mírným favoritem. Plni odhodlání změnit nepříznivé nedělní výsledky jsme se sešli u autobusu, kde nás o berlích přivítal náš rekonvalescent trenér Zenkl. K utkání jsme neodjeli kompletní, jelikož Ben byl v práci , nestihl si připravit věci a telefonicky se omluvil a Kali léčí své bolavé kopýtko.

Utkání se hrálo na náhradní ploše, kde byl sice kvalitní trávník, ale dosti podmáčený. Už při nástupu nám bylo jasné, že domácí tým bude velmi nepříjemný, neboť měli „trošku“ mladší a pohyblivější tým. Tento fakt v kombinaci s podmáčeným hřištěm se nakonec ukázal býti faktem rozhodujícím.

V prvních minutách se hrál fotbal nahoru dolů. Domácí měli víc ze hry, ale nemohli nalézt recept na naší obranu . Naopak mi jsme hrozili z brejků. V 15 min. se nám z jednoho takového podařilo otevřít skóre, když Jarda Posledňák dostal hezkou nabídku od Pepy a po sólovém úniku s přehledem zavěsil – 0:1. Domácí znervózněli a začali se věnovat debatě s rozhodčím, což vyústilo ve dvacáté minutě  červenou kartou pro  jednoho z domácích za urážku rozhodčího. Chvíli poté se z úhlu sám na brankáře řítil Pepíček a křižnou ránou trefil pouze vnitřní tyčku od které se míč odrazil zpět do hřiště. Domácí se osmělili a začali i v deseti zlobit. Na nervy heřmanských fanoušků zabrnkal Konvič, který po přísně nařízeném přímém kopu z hranice šestnácky přímák kryl, ale balon neudržel v rukavicích,  avšak domácí útočník dorážkou netrefil. Aktivní a agresivní hra domácích mám  začala dělat velké problémy a vyústila ve vyrovnání, když se  po našem nedůrazu ve vápně dostal k míči domácí útočník a trefil  křižnou střelu přímo k tyči 1:1. Domácí gól povzbudil a do poločasu mohli vést, po nedorozumění na levé straně se řítil domácí útočník sám na Konviče , který pádem pod jeho nohy šanci zlikvidoval, nicméně si obnovil zranění a do brány musel jít Efa.

O poločase se nechal vystřídat Vetche a Xavi musel jít hrát stopera. Do útoku nastoupil Honza Sedlák. Obraz hry se nezměnil domácí se i v deseti lépe pohybovali a mi hrozili z brejků. Po jednom takovém šel Jarda opět sám na bránu, brankáře překonal, ale bránu o milimetry minul. Domácí zkoušeli Efovo pozornost  střelama z dálky, které náš brankář s přehledem kryl. Hra se přelévala od jednoho vápna k druhému a bylo cítit, že kdo dá  góla vyhraje. Ke gólu měl blízko Vesi po závaru ve vápně chytrým lobem orazítkoval břevo domácí svatyně. Že platí pravidlo „nedáš dostaneš“ jsme si ověřili.  Domácí po nevinné akci z levé strany vystřelili,  Efa balon vyrazil do strany, kde ho převzal domácí útočník, vrátil na penaltu, kde číhal nikým nehlídaný kolega  jenž neměl problém rozvlnit sít 2:1. Nevzdali jsme se a útočili, ale nebylo nám souzeno. Po Pepově nádherné přihrávce odmítl vyrovnání Jarda, který se ocitl tvaří v tvář gólmanovi , ale netrefil zařízení. Otevřeli jsme obranu a po špatně rozehraném tresňáku nás domácí přečíslili a upravili tím výsledek na konečných 3:1.

Zpět