MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 4. kolo I.B třída

14.09.2013 17:00

Heřmanova Huť - Postřekov  4:1 (2:1)

střídání : 63´ Poslední Jar. za Poslední M., 70´ Honza za Németha, 75´ Ulč za Lakó J., 80´ Mencl za Cejthamra

hráči, kteří nenastoupili: Poslední Jak., Škuban                

V dalším domácím utkání jsme přivítali hosty z Postřekova a chtěli jsme potvrdit, že náš stadion bude v letošní sezoně nedobytná tvrz. Trenér Zenkl tráví čas v nemocnici a tak měl na starost sestavu náš předseda, který ale od Zenkla dostal notičky. Nicméně ani ve snu by asi nikoho nenapadlo, že se nás sejde hned devatenáct a to ještě chyběl Kali, který je sice špičkový gólman a bagrista, ale má problémy vystoupit z traktoru se lžící a v pátek 13. se to potvrdilo, když si při ukončení práce, při vystupování ze stroje, poškodil lýtkový sval. Do brány tedy nastoupil Konvič a černého nehrajícího Petra obdržel Sedli a Bohemák.

Ochozy stadionu se pomalu zaplňovaly a když rozhodčí foukl do píšťalky, tak se šlo na to. Do dvacáté minuty to byl fotbal o ničem, ani jedno mužstvo se nedostalo do žádné vyložené šance a už se zdálo, že to bude drama až do posledních minut zápasu. Ale ve zmiňované minutě jsme se dostali k zahrávání přímého kopu z docela zajímavé pozice, bylo to ze strany, která je jako dělaná pro Pepíčka. Ten z podobného místa testoval střelu na čtvrtečním tréninku, kdy to párkrát trefil fakt parádně. No a v samotném zápase chtěl ukázat, že tréninky mají svůj smysl a to kulaté poslal krásně pod horní tyč, kam brankař hostí neměl šanci dosáhnout. Po pár minutách jsme zahrávali přímák ze druhé strany, která je parketou pro Vesiho, ten to taky poslal k bráně skvěle, ale postřekovský lapka to vyrazil kousek před sebe a Ben už míč přes něj do sítě nepropasíroval. Poté se k ojedinělé šanci dostali hosté, na hranici ofsajdu si převzal míč hostující hráč a vyrovnal na 1:1. Potom jsme trošku znérvózněli a do posledních minut prvního poločasu to vypadalo, že stav zůstane stejný, ale minutu před koncem prvního dějství jsme zahrávali další standardku, Vesi poslal míč Javimu přesně na hlavu a ten si vzpomněl, že má od Owena slíbenou velkou lampu za gól a tak merumu poslal za záda Postřekovského gólmana.

Ve druhém poločase jsme nechtěli připustit žádné drama a po pár minutách nás dostal Vesi, jako správný kapitán do dvoubrankového vedení, když z poloviny hřiště utekl hostující obraně a v klidu zavěsil. Chvilku na to se z levé strany dostal za obranu Postřekova Pepíček a podle hesla, když nevíš co s míčem, tak vystřel poslal merunu směrem k bráně hostů, postřekovský brankář byl na jeho střelu krátký a tak jsme vedli 4:1. Poté si hlavní sudí zřejmě uvědomil, že pokec se zástupci hostujícího týmu během poločasové přestávky může znamenat zvýšení častky na svém kontě a tak začal ze zápasu dělat slušnou bramboračku. Zcela nepochopitelně obracel fauly, pískal nefauly z naší strany a bylo otázkou času kdy to z nás někdo neunese. Šimpi je sám o sobě lehce nastartovatelný a po pobytu v horkokrevném Španělsku to je asi ještě horší a tak po jednom z mnoha přepísknutí hlavního sudího neudržel nervy na uzdě a vyfasoval druhou žlutou. Pár minut na to si k rozhodčímu řekl své i náš kapitán a tak i on musel předčasně do sprch. Kapitánskou pásku předal Vetchemu a to je muž bez nervů a tak i když nás ještě soudce trápil svými výroky, tak pan Paveza své ovečky už udržel v klidu a dovedl je ke konečné výhře 4:1.

Zpět