MISTROVSKÉ UTKÁNÍ : 24. kolo 1. B třída

01.06.2014 16:00

Koloveč "B" - Heřmanova Huť 4:2 (2:1)

branky : 15` Vyskočil, 55` z pen. Veselovský

střídání : 46` Mencl za Pavezu

ČK : 70` Lakó V.

Situace v naší tabulce je opravdu neskutečně vyrovnaná a tak ani Koloveč, kam jsme tentokrát zavítali, nemohla být s jindy pohodlným ziskem 33 bodů jistá záchranou v I.B třídě. Nemá cenu se stále vracet k sudím, ale dalo se očekávat, že když byli povoláni opět v plném počtu, tak můžeme  tušit nějaký nečekaný verdikt. Do naší české sestavy se po americké anabázi vrátil španělský kouzelník Javi a  tak i s jeho pomocí jsme mohli čelit nepřízni osudu a mocných ;-)

První poločas nás opět nachytal v nedbalkách, od úvodním minut jsme tahali za kratší konec a na Kaliho se tak valil jeden útok za druhým. Když už jsme mohli v klidu rozehrát, tak jsme udělali nějakou botu a domácím jsme poskytli prostor k dalšímu útoku. Ve chvíli, kdy se zdálo, že je gól v naší síti na spadnutí, tak jsme se dostali na polovinu Kolovče a Pepé vyskoč napřáhl ke střele z hranice šestnáctky a dostal nás do vedení. Chtělo by se říci, že to nebylo zasloužené vedení, ale gól platil, tak proč se neradovat?! ;-) Bohužel nás tuta branka dostatečně neprobudila a tak byl obraz hry stále stejný. Netrvalo tedy vůbec dlouho a kartáče vyrovnaly. Do přestávky jsme si nedali říct a tak nás domácí obdařili ještě jedním kouskem.

Jestli bychom si zasloužili fén za první dějství, tak za druhý by to byla jasná pochvala. Na    hřiště jakoby nastoupila uplně jiná jedenáctka a rázem domácí netušili kde jim hlava stojí. Naše zvýšená aktivita byla za nedlouho odměněna gólem, když se do sítě trefil náš jednoznačně nejlepší střelec, Vesi. V naší naze za body jsme nepolevovali a neměli jsme vůbec daleko k vedoucí brance, Vesi zahrozil z přímáku a jednou jsme dokonce orazítkovali spojnici Kolovečské branky. Náš tlak vrcholil a pan rozhodčí asi dostal strach, že bude pokárán, že nepíská podle notiček a tak se do toho trošku opřel. Komín jasně žlutě fauloval a když mu černý muž běžel dát kartu, tak se rukou střídavě plácal na hruď a na sedací svalstvo, aby nakonec Komínovi ukázal červený žetonek. Náš Řepka si při odchodu do sprch ještě lehce ulevil na adresu slečny pomezní, která předvedla také pár přehmatů, za což si náš řízný bek vysloužil krátkou poznámku do zápisu a v týdnu za to vyfasoval šest zápasů natvrdo. I přes přesilu v poli se domácí nemohli dostat na dostřel Kaliho branky a tak jim sudí musel opět pomoci, počkal si na menší melu před naší šestnáctkou a k údivu všech odpískal náš faul. Bylo to z hodně nebezpečné vzdálenosti a jejich exekutor přímáků to kroutit uměl a tak nebylo divu, že se trefil a Koloveč dostal do vedení. My jsme se pochopitelně pokoušeli o vyrovnání, ale již nebyly síly a tak místo vyrovnání jsme obdrželi ještě jednu branku. Koloveč se tutím vítězstvím pravděpodobně zachránila a my se o záchranu budeme prát do posledního kola.

Zpět