MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 22. kolo I.B třída IV. TŘÍDA sk. "A"

30.03.2014 15:00

Po herně slušné generálce jsme se sešli poprvé k mistrovskému utkání jarní části ligy, když jsme přivítali Kozolupy, kterým jsme měli co vracet, páč nás na podzim nechutně přejeli. Owen už přemýšlel nad sestavou postavenou z přítomných playerů, když se v tom zraky všech upřely ke vratům do areálu. To se totiž ladným krokem blížil trenér áčka Zenkl a nešel s práznou, sebou totiž měl fotbalové obutí a odhodlání ukázat svým svěřencům, že dát gól není žádný problém. Tuto své přesvědčení potvrdil i sázkou s částí prvního mužstva, že dá na jaře minimálně tři branky. Owen dal Zenkla do útoku, čímž se z brka do středu zálohy posunul Bohemák, jenž i týden po generálce zvědavcům popisoval svůj dokonale zahraný přímák. Jak řekl Kali po zápase, před přátelákem domácí vyhnali ze hřiště slepice a pak Bohemák svým přímákem všechny pavouky z branky Pňovan :-)

No, ale už zase k prvnímu mistráku, cit Owena a jeho pokyny k individuální zimní přípravě všech jeho svěřenců sklízely své ovoce na domácím pažitu. herně jsme sice nebyli tak dobří jako před týdnem, ale dalo by se říct, že jsme hráli co jsme potřebovali. První gól na sebe nenechal dlouho čekat, Kali se prokličkoval obranou hostí až do vápna, kde byl poslán k zemi. K penaltě se postavil Zenkl a úspěšnou penaltou ukrojil jednu třetinu ze své sázky. Poté jsme Kozolupským dovolili svým nedůrazem vyrovnat, když jsme nebyli schopni odkopnout merunu z vápna, museli jsme zatáhnout za záchranou brzdu a i hosté se prosadili z pokutového kopu. Do poločasu jsme však vedení strhli opět na svou stranu, když se do listiny střelců zapsal malej Sagi.

Před druhým poločasem v kabině zazněla obava, abychom zase nevypli a nedarovali body hostům. Soustředěný výkon však dával tušit, že body tentokrát zůstanou u nás a skoro jistotu tomu dal Zenkl. Urbi jej vyslal z půlky do brejku a nekompromisní běžecký souboj podobně mladých hráčů vyzněl lépe pro našeho útočníka, který v pádu (určitě to nebylo únavou) překonal gólmana Kozolup podruhé. Celý stadion bouřil, jen malá skupinka za brankou hostí polykala druhou třetinu pilulky. Do konce zápasu jsme ještě dovolili soupeři vstřelit ještě jednu branku, ale to už nic neměnilo na tom, že jsme se po dlouhé době mohli radovat z vítězství. Že to bylo po dlouhé době bylo vidět i v kabině, když jsme si ani nemohli vzpomenout na vítězný pokřik, ale do Blatnic teď pojedeme s naším  zpěvníkem, takže už budeme vědět ;-)

Zpět