MISTROVSKÉ UTKÁNÍ : 22. kolo 1. B třída

18.05.2014 17:00

Kdyně - Heřmanova Huť  2:0 (1:0)

 

V boji o záchranu nás tentokrát čekal jeden z nejtěžších soupeřů, který sice nepatří k nejlepším týmům naší soutěže, ale stojí za ním „temná fotbalová síla“, jenž mu výrazně pomáhá. Jeli jsme totiž do Kdyně, kde hosté nevyhrávají a na tuten prazvláštní „úkaz“ se přijeli podívat i klucí z projektu Čistý fotbal, jenž byli připraveni udělat ze zápasu i obrazový záznam. Večer před utkáním byla v Heřmance pouťovka, ale nutno říci, že všichní čutálistí si jí nechali ujít a v klidu se doma připravovali na boj o důležité body. Nad održováním životosprávy v noci bděli Bezmi s Bohemákem a nečekanou inspekci na kole podnikl Konef a opravdu nikoho nenačapali. Bezmi hlídal tak ostražitě, že uplně zapomněl chodit na malou a až v autobuse si uvědomil, že by potřeboval na chvilku zastavit. Ulevit si ale mohl až ve Kdyni u benzinky a byla to asi nejdelší úleva co kdy svět zažil, málem jsme dokonce promeškali čekačku, páč byl Bezmi opravdu bezedný. Po doražení na místo jsme viděli i příjezd mužů v černém, včetně delegáta a byl to pohled k nezaplacení, i samotný Al Capone by žasl, jak si to štrádují skuteční členové mafie.

Předem jsme tušili co nás čeká, ale to co předváděli tři zlí mužící předčilo i naše nejčernější očekávání. Od prvních minut nám dávali najevo kdo bude na hřišti pánem, ani jasné fauly na naše borce nedonutily hlavního sudího fouknout do toho kovového. Bohužel jsme poměrně brzo sudím pomohli, když v páté minutě, po rohu domácích, Pepé Vyskoč „vyhrál hlavičkový souboj“ u naší přední tyče a míč nasměroval za Kaliho záda. Prakticky celý první poločas se hrál podle notiček a tak není divu, že jsme se ani nedostali na dostřel Kdyňské branky a spíše se v nás vařila krev z jednostranného vedení zápasu ze strany pánů rozhodčích.

Ve Kdyni nebyla nuda ani o přestávce, klucí z projektu Čistý fotbal byli rozhodčím nařčeni z úplatku, když při rozhovoru s nimi prohlásili kouzelnou větu: „Ty peníze co nám nabízíte si vemte zpět“, což je evidentně naučená fráze pro případ, že by si klucí pořizovali audiozáznam. A korunu tomu nasadili tím, že společně s hlavním pořadatelem jim zakázali natáčení druhého poločasu s tím, že když neuposlechnou, tak na ně bude zavolaná policie.

Samotný druhý poločas byl o ničem, sudí sice začal pískat i fauly na naše hráče, ale jen v bezpečné vzdálenosti od domácí branky, v blízkosti vápna však nefoukl ani ty nejjasnější prohřešky proti pravidlům fotbalu ze strany kdyňských, prostě vedl celý zápas opravdu „profesionálně“. Na druhou stranu je však nutno říci, že i my jsme mu celkem usnadnili práci, protože jsme byli uplně neškodní. Domácí nás ještě potrestali jedním gólem a tak jsme nakonec prohráli 0:2.

Zajímavou dohru komedie ve Kdyni si vzal na sebe delegát, hlavní pořadatel po zápase nepustil Vesiho do kabiny rozhodčích a tak se šel náš kapitán převléct, že tam zajde později. Když poté přišel, tak dostal sprchu, že se měl dostavit hned po utkání – to je tak, když levá ruka neví co dělá ta pravá. Ve chvíli, kdy si delegát myslel, že jsme již pryč tak na adresu Vesiho pronesl několik sprostých slov, za které by se nemusel stydět ani vysloužilý dlaždič. Tuto však slyšel Bimboš a delegát měl štěstí, že náš urostlý fanoušek pracuje na střechách a tím pádem má určitý nadhled, páč jinak by to asi neskončilo jen u verbální reakce našeho chuloše.

Zpět