MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 2. kolo I.B třída

31.08.2013 15:00

Heřmanova Huť - Zbůch  5:0 (3:0)

Branky : Veselovský 2x, Németh, Lakó J., Lakó V.

sestava: Kalián (Konvalinka) - Paveza (Mencl) - Šůla, Ulč, Lakó V. (Škuban) - Cejthamr, Lakó J., Beloso, Poslední M. (Poslední J.) - Veselovský (C), Németh (Sedláček)

hráči, kteří nenastoupili: Kaprál

 

K prvnímu domácímu zápasu se Zbůchem jsme se sešli o něco dříve než bývá zvykem, páč jsme museli připravit sezení a stan pro večerní zábavu. Pěkné počasí a hlavně výborná nálada před zápasem dávaly tušit, že bude k vidění slušné rodeo ;-)

Po kratičkém vzájemném oťukávání jsme se do soupeře zakousli a hned v sedmé minutě jsme se poprvé radovali z gólu. Casio si ve vápně zpracoval míč na prsa a následnou jedovkou nedal gólmanovi hostí šanci. Hned za dalších sedm minut jsme zvedali ruce nad hlavu podruhé, Ben si zaběhl za obranu a střelou podél brankaře rozvlnil síť za jeho zády. To byl přímo snový začátek a za dalších sedm minut mohli hosté rozehrávat z kruhu potřetí, ale Ulčinho si zřejmě šetří střelecký prach na jinčí zápasy a tak jeho pokus vyhlavičkoval obránce z brankové čáry. Zbůch jsme vůbec nešetřili, šance střídala šanci a bylo otázkou času kdy ho pokoříme třetím gólem. Ten samozřejmě přišel a dokázal v jaké pohodě jsme hráli, Vesi si pohrál s obranou Zbůchu a když se mohl hostujícího gólmana zeptat kam to chce, tak poslal míč zpět do druhé vlny Javimu, který se ale díky faulu k zakončení nedostal. Následovala tedy penalta, ke které se postavil náš kapitán a přesnou placírkou to poslal k tyči kam se soupeřův lapka natáhnou nemohl, ani kdyby sebevíc chtěl. Do konce poločasu jsme měli ještě nějakou tu příležitost, ale zas takovou dardu jsme Zbůchu dát nemohli.

Ve druhém poločase hosté chvilku trošku zlobili, ale prakticky jedinou velkou šanci měli ve chvíli, kdy šel jejich útočník sám na Kaliho, ale jak víme z Újezda, tak naše jednička v bráně tuty akce řeší s ledovým klidem a prostě se nenechá překonat. O to, aby se domácí fanoušcí mohli poradovat i ve druhém dějství se postaral Komín, když merunu nasměroval hlavou mimo dosah hostujícího brankáře. Že hrajeme v absolutní pohodě bylo vidět i u lajny v blízkosti střídačky Zbůchu, kdy Pepíček a Javi zahráli hostům na housličky hned 4x během několika málo sekund. Pak ale přišlo zranění Vetcheho a o pár minut později bylo lehce veselo. Na plac se dostal Bezmi a za chvilku co byl na hřišti vyfasoval žlutý kartonek, který byl však neoprávněný, nicméně platný. Za několik málo šedesátisekund chtěli hosté zkorigovat výsledek, ale Bezmi zatáhl za ruční brzdu a dostal druhý žeton žluté barvy, který se automaticky mění v červenou. Je logické, že se trošku diskutovalo s hlavním rozhodčím, který tak neviděl Ulčinhovo přemístění míče za čáru. Avšak jeho pomocníkovi na čáře tuta akce neunikla a tak to nahlásil svému kolegovi, který tak našemu obránci ukázal druhou žlutou kartu v zápase a tak i Ulčinho putoval do sprch. Avšak ani tuta výrazná přesila v poli nepokazila Kalimu čisté konto, páč celkově v celém zápase fungovala obrana na jedničku. Lavička hostí si pod vousy zpívala písničku od Pepy Melena Né pětku né, ale tóny tutoho hitu zjevně nedoputovaly k uším Vesiho, který chvilku před koncem zahrával přímák a kopnul ho tak přesně, že Zbůch toho bůra nakonec dostal.

Po vítězném zápase jsme se přesunuli pod pergolu, kde jsme tiskovku spojili rovnou se zábavou. S dědečkem trenérem jsme zapili narození jeho vnučky a to tak důkladně, že Adrinaka nebude mít žádné problémy se zdravím. Kamion hrál skvěle, my jsme pili, hodovali, radovali se z výher v tombole, ale více už psát nebudeme, páč to by náš plátek mohl lehce zklouznout k bulváru a to by nebylo dobré, že tati, teda předsedo?! :-)

Zpět