MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 14. kolo I.B třída

22.03.2014 15:00

Heřmanova Huť - Dlouhý Újezd  2:2 (1:1)   PK 3:4

sestava: Konvalinka - Šůla, Beloso, Gust, Lakó V. - Cejthamr (Poslední M.), Lakó M., Vyskočil (Paveza), Lakó J. - Veselovský (C), Poslední Jar.

hráči, kteří nenastoupili: Kalián, Kaprál, Poslední Jak., Sladký

Dlouhé čekání na mistráky vzalo za své tutu sobotu, kdy jsme se doma střetli s Dlouhým Újezdem. Soupeř za podzim nastřádal o deset bodů více než my a vzhledem k situaci na čele tabulky se dá říci, že bojuje o postup do I.A třídy, tudíž v našem vzájemném souboji byl favoritem. Nicméně jak řekl Gustík pro Domažlický deník, na domácí půdě pod našima nohama většinou hoří tráva a proto se nebojíme žádného protivníka. Strach nám samozřejmě nenahnal ani Újezd, jenž k nám dorazil se sakra mladou sestavou, dalo by se říci, že vzájemný rozdíl věkového průměru mezi námi a hosty byl skoro generační. Zasednout ke společnému stolu, nad kterým by bděl svým okem pan Špaček, tak nám újezďácí musí vykat.

Stejně jako v generálce s Tlučnou, tak i v prvním mistráku se ukázalo počasí jako dokonalý srandista, v pracovním týdnu je to pohodička, pak přijde sobota a ono se ochladí a zvedne se vítr, že by ve vzduchu udržel draka i ten nejnešikovnější nešika. Úvod zápasu by se dal sportovní terminologií nazvat klasickou oťukávačkou, obě mužstva si zvykala na náš pažit a hrálo se převážně ve středu hřiště. První větší náznak šance přišel po našem rohu, kdy si na centr Venci V. naskočil Šimpi, ale hlavou se gólově neprosadil. Náš středopolař se po chvilce podepsal pod první brankou, když si vzal míč, z hráčů Újezda si udělal slalomové tyče a kličkoval mezi nimi jako Alberto Tomba v nejlepší formě. Jedna slalomová tyč se na to nemohla dívat a cca 3m před velkým vápnem poslala Šimpiho k zemi. Merunu si k přímáku postavil Vesi a jak jsme zvyklí, tak náš kapitán umí to kulaté skvěle zakroutit kolem zdi, i tentokrát měl seřízená mířidla na jedničku a tak rozvlnil síť za zády hostujícího gólmana. Vedení nám bohužel dlouho nevydrželo, Újezd se dostal do ojedinělé větší šance a po závaru ve vápně zatáhl Konef za záchrannou brzdu a hlavní sudí odpískal penaltu, kterou hosté proměnili. Černou kaňkou na prvním poločasu bylo nepříjemné zranění novice v našem dresu, za Heřmanku poprvé v mistráku naskočil Venca Vyskočil, na kterého si v jednou souboji vyskočil brankař Újezda a vyřadil ho ze hry. Stejně jako na podzim, tak i v prvním mistráku jara nám Újezd vyřadil hráče, loni to byl Gustík a teď Venca, snad to tentokrát nebude na celou půlsezonu jako v případě Gustíka.

Druhý poločas byl víceméně opratný jako ten první, přesto jsme byli aktivnější my. Bohužel žádný náznak šance nevedl k úpravě skóre a jak to bývá, tak soupeř v takovém případě udeří z ojedinělé šance. Po rychlém brejku hostí přišel centr z pravé strany, po nedorozumnění v našem vápně se k míči dostal šuter Újezda, který svou střelou dostal svůj tým do vedení 2:1. My jsme se poté tlačili k vyrovnání, ale vždy nám chyběl kousek štěstí ve finální fázi útoku, nebo v samotném zakončení. Vyrovnání jsme se nakonec přeci jen dočkali, Gustík poslal z přímáku milimetrový cenntr, na který si naběhl Vesi, jenž hlavou poslal to kulaté kam jsme si všichní přáli. Chvilku na to jsme se dokonce prosadili ještě jednou, ale hlavní rozhodčí tutu branku neuznal pro faul v malém vápně. Hlavnímu sudímu musíme taky věnovat chvilku, muži v černém mají v nižších soutěžích své "jméno", kdy to kolikrát vypadá, že pískají podle toho jak se vyspí, respektive podle toho od koho mají pod polštářem prezent. Pan Šlauf řídil zápas s klidem a takovým přehledem, že se to na tutý úrovni jen tak nevidí, bohužel. Skvěle si i poradil se situací, kdy hostující pacient v běžeckém souboji postrčil Komína, který se poté zastavil až o dveře do útrob tribuny. Ostatně, kdyby tam nebyla tribuna, tak by to bylo na nafukovací rukávky, páč by se náš Řepka zastavil asi až v rybníku pod stadionem. Následnou strkanici, do které se zapojili i střídačky sudí vyřešil bez karet a přesto si zjednal respekt a do konce zápasu si nikdo nedovolil tvrdou odplatu.

I druhá část zápasu tedy skončila remízou 1:1 a tak na řadu přišly penalty. Za nás se do černého trefil Gustík, Šimpi a Vesi. Bohužel sít za lapkou Újezda nerozvnil Casio a Javi, což bylo o jednoho netrefu víc než u soupeře a tak si bonusový Berbrův bod odvezli hosté.

Zpět