MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 13. kolo I.B třída

16.11.2013 13:30

Heřmanova Huť - Meclov  2:2 (1:1)     PK 5:4

branky: 35´ Veselovský, 70´ Cejthamr

PK: Veselovský - O, Lakó J. - O, Lakó M. - O, Kalián - O, Poslední M. - X, Cejthamr - O

střídání: 65´ Poslední M. za Poslední Jar.

hráči, kteří nenastoupili: Kaprál, Poslední Jak.

V posledním podzimním kole k nám přijel Meclov, který měl o pět bodů více než nejsympatičtější mužstvo v I.B třídě (HH). My jsme se na zápas scházeli jako švábi na pivo, ale nakonec nás bylo dost, včetně Posliho, který ještě stihl oběd na víkendovém pobytu, který mu zařídila jeho milá. Po utkání nás čekala dokopná, takže jsme měli o důvod víc hosty sešlehat.

Úvod zápasu byl z naší strany opět z říše snů, Meclovu jsme míč skoro vůbec nepůjčili, jen chyběl úspěch v podobě gólu. Ten měl sice na noze Pepíček, ale jako levák zkroutil nohu z levé strany tak, že to kulaté těsně minulo branku hostů. Po skvělém začátku přišel tradiční útlum a Meclov začal čím dál více hrozit. Jeho větší aktivita a naše nemohoucnost nakonec vedla ke gólu v naší síti. Ani tuten budíček nás neprobudil a kdyby měli hosté lépe seřízená mířidla, tak jsme mohli dostat pěkně naloháno. My však máme ve svém středu Vesi, který jako správný kapitán vzal odpovědnost na sebe a střelou z pětadvaceti metrů vyrovnal na 1:1. Následně jsme trošku přidali a postupně se nám na kopačky vrátil klid, který jsme do té doby postrádali. Pohodu v týmu nejlépe doložil pan Paveza, který si ve vápně, těsně před koncem poločasu, dovolil zahrát hostujícímu útočníkovi na housličky ;-)

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce jsme navázali na výkon z konce prvního poločasu a navíc nám pomáhala i nervozita hostů, kteří neunášeli rovný metr, jenž nasadil hlavní sudí. Situace na hřišti nemohla dopadnout jinak než naším gólem, Pepíček zatáhl míč po levé straně a jeho přízemní centr na hranici malého vápna byl tak přesný, že obránce Meclova nechtěl nechat vyniknout nikoho z našich hráčů a radši se skluzem do listiny střelců zapsal sám. Teď už stačilo přidat ještě jednu branku a nebylo co řešit, avšak to se nám nepodařilo a naopak jsme dovolili soupeři vyrovnat. Po jednom nedorozumnění v naší obraně si na létajícího ševce zahrál jeden hostující hráč, ale jeho herecký výkon se rozhodčímu nelíbil a tak nefoukl do píšťalky. Bohužel tuto nedorozumnění z naší strany nebylo poslední, o pár minut později jsme si ho zopakovali a tentokrát už zastavení hostujícího hráče bylo na fouknutí do toho kovového zařízení. Následnou penaltu hosté využili a tak všechno směřovalo k penaltám. V posledních minutách však Šimpi zařadil šestku a meclovskému obránci nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu. K penaltě se postavil Vesi a míč poslal po levé ruce hostujícího gólmana, ten si na něj sice sáhl, ale gólu nezabránil. K naší smůle však hlavní sudí nechal penaltu opakovat, pro vběhnutí hráčů do šestnáctky před samotnou střelou. Opakovaný pokutový kop poslal náš kapitán do stejného místa kam šel bohužel i meclovský nechyt a ten tentokrát merunu vyrazil na roh. Poté jsme zahrávali ještě tři rohy, ale kromě strkanic s pacienty z Meclova se už nic významného nestalo.

V následných penaltách se za nás trefili Kali, Vesi, Casio a Šimpi, Posli svou střelou orazítkoval obě tyče a tak měl vítězství na noze meclovský exekutor, ten si však chtěl zahrát na Panenku, ale jeho oblouček skončil na břevně Konvičovo konstrukce. V šesté sérii pokutový kop bez problémů proměnil Pepíček pak svůj ladný skok předvedl Konvič, který tak pro nás vychytal druhý, bonusový, bod ;-)

Zpět