MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 12. kolo I.B třída IV. TŘÍDA sk. "A"

06.04.2014 15:00

V prvním kole jsme ukázali, že si žádný soupeř nemůže být jistý získáním tří bodů, nebo jasnou prohrou s naší jedenáctkou, páč v české kotlině asi opravdu neexistuje nevyzpytatelnější tým než je naše Benfika. Po oslavě vítězství našeho áčka bylo jasné, že Zenkl nezatluče poslední hřebíček do nadějí svých svěřenců na výhru v sázce, neb svědomitě dohlížel na průběh společenského večera, což jej zákonitě vyčerpalo a tak nemohl nastoupit za beko. Lehce unaveni z oslav byli i Kali a Efa, ale náš profibagrista celý zápas statečně operoval ve středu hřiště a u nejlepšího brankaře na tři je známo, že čím více má zředěnou  krev alkoholem, tím více se zvedá jeho výkonnost. Kdyby nebyl Efa takový patriot a nechtěl by reprezentovat pouze Benfiku Heřmanky, tak by se v klidu propil až do první ligy.

Od úvodních minut bylo jasné jak bude celý zápas vypadat, Blatnice s náma hrála bago a Efa se měl co ohánět, ale pivo kolující v oběhu našeho gólmana dělalo divy a ten v kisně vysloveně čaroval. Domácí nevěřili vlastním očím co může lidská bytost vyčapat a i když už na ně zívalo prázdné zařízení, tak Efa byl zcela v klidu, páč zná dokonale rozměry branek v Blatnici a věděl, že budou domácí pálit buď vedle nebo do tyče. To, že byl Slovan lepší ale neznamenalo, že my bychom se nepodívali na jejich polovinu hřiště, gólem smrděla hlavně hlavička Jardy Alexy, Rajtyho jedovka a Kaliho přímák, bohužel ani jedna tuta příležitost nevedla ke změně skóre a tak skončil první poločas smírně 0:0.

Druhé dějství se pro nás začalo vyvíjet nadějně, Jarda Alexa zatáhl míč po levém křídle, Bohemák na sebe navázal dva obránce, čímž se Jardovi otevřel prostor ke křižné přihrávce kam si skvěle naběhl Kali a ten už věděl co s míčem. Po vedoucí brance jsme měli ještě několik šancí, ale ani jedna, po hříchu, neskončila gólem. Následovalo tedy co muselo, domácím jsme dávali postupně víc a víc prostoru a do toho již z Efi vyprchal veškerý doping a tak přišlo vyrovnání. Blatnickým se evidentně líbilo jakým stylem rozehráváme míč ze středového kruhu a tak si to poté nechali ukázat ještě pětkrát.  Nám to již bylo trapné a taky jsme chtěli vidět rozehrávat soupeře a tak pár minut před koncem Kali nasměroval míč na Bohemáka před prázdnou kisnu a tuten mladík neměl jinou možnost než snížit na 2:6. Byl to klasický gól, který láme zápas, ale bohužel druhý poločas pomalu končil a třetí již hlavní rozhodčí nechtěl zahájit a tak jsme od sousedů odjeli s prázdnou.

Zpět