MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 10. kolo I.B třída

27.10.2013 10:30

Přimda - Heřmanova Huť  4:1 (3:1)

branky: 42´ Lakó M.

střídání: 55´ Németh za Poslední M., 70´ Brož za

Poslední Jar., 80´ Kaprál za Belosa

hráči, kteří nenastoupili: Konvalinka

V posledním domácím zápase jsme doma naplno bodovali s poslední Kdyní a teď bylo potřeba tuto vítězství potvrdit úspěchem na Přimdě, kde se hraje v dopoledních hodinách. Před samotným odjezdem jsme řešili otázku zda se vůbec sejdeme, páč kromě brzkého odjezdu jsme museli bojovat i se změnou času. Heřmaňácí však nejsou žádní troubové a tak jsme se u autobusu sešli v očekávané sestavě, chyběl jen pan Paveza, který si přivodil bebíčko v posledním zápase Benfiky. Čím více jsme se blížili Přimdě, tím bylo jasnější, že kromě námi neoblíbené hrací nedělí se budeme muset porvat i s nepříjemným počasím. Člověk by nevěřil, že stačí ject chvilku na jedničku, nebo dvojku do kopce a z krásného babího léta se stane nečas, ve kterém by ani psa nevyhnal.

Psa sice nikdo nevyháněl, ale my jsme na plac nastoupit museli. Hned od úvodních minut zápasu jsme hráli se soupeřem vyrovnanou partii a když Vesi protáhl domácího gólmana jedovkou z nějakých pětadvaceti metrů, tak jsme mohli přemýšlet nad tím, že neúspěšné něděle konečně prolomíme. Přimda však dokázala, že nad námi není náhodou a po prvním varování, kdy nastřelila levou tyč Kaliho branky, nám vyprášila kožich během pár minut. Nejprve její hráč prošel naší obranou jako nůž máslem a prudkou střelou překonal naší jistotu mezi tyčemi. Poté jsme začali zmatkovat a nedůrazem a nepokrytím domácích hráčů jsme dovolili Přimdě dvakrát skórovat během několika málo minut. My jsme opět nebyli schopni si kloudně přihrát a značné problémy nám dělal i silný protivítr, ovšem po jednom závaru před brankou domácích se prosadil Šimpi a vykřesal pro nás pomyslnou jiskřičku naděje. Veseleji mohlo být s samotném závěru prvního poločasu, když jsme zahrávali roh, ale nakonec jsme do kabin odcházeli za nepříznivého stavu 1:3.

Ve druhém poločase jsme si s Přimdou vyměnili nejen strany, ale zdálo se, že i chuť se porvat o body. Najednou nás bylo plné hřiště a z domácích jsme dělali solné sloupy, k naší smůle však obranné solné sloupy stály vždy tam kde to bylo pro Přimdu nejlepší. Když už jsme se dostali nadostřel domácí branky, tak jsme selhali v koncovce, jako například Šimpi, který z rohu malého vápna, dělovkou, pouze olízl vnější stranu horní tyče. Vše nasvědčovalo tomu, že je jen otázkou času, kdy zápas ještě více zdramatizujeme, ale pak se do ojedinělého brejku dostal útočník Přimdy, který ještě teď neví jak se mu zamotaly nohy, ale tímto uzlováním haksen si položil Komína s Casiem a podél Kaliho zvýšil na rozdíl tří branek. My jsme se však nevzdávali, avšak pak Komín hudroval na jednoho domácího hráče, který po nechtěném Šimpiho přišlápnutí nohy, odpočíval na trávníku, což se nelíbilo hlavnímu sudímu a našemu předstoperovi ukázal druhou žlutou. V oslabení jsme samozřejmě stále pomýšleli na útočení, ale byly to spíše jen křečovité pokusy o dobití branky soupeře a do konce zápasu se nám již skórovat nepodařilo. Prohrou 1:4 jsme tedy opět potvrdili, že nám nedělní zápasy vůbec nesvědčí, budeme tedy muset pořádně máknout v sobotním domácím utkání s Kolovčí a načít tak konečně nějakou šňůru úspěšnějších výsledků.

Zpět