MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 1. kolo I.B třída

25.08.2013 15:00

Dlouhý Újezd - Heřmanova Huť   4:2 (0:0)

Branky : 60´ Németh, 68´ Veselovský

střídání : 35´ Németh za Gusta, 75´ Ulč za Poslední M.

hráči, kteří nenastoupili: Mencl, Kaprál, Sladký, Poslední J.

Dlouhé čekání na novou mistrovskou sezónu je za námi, k prvnímu soutěžnímu zápasu jsme zajeli do Dlouhého Újezda, který nezvládl baráž se Staňkovem a tak ho máme v I.B třídě. Už před odjezdem na zápas bylo potěšující, že nechyběl nikdo z hráčů a ani kopačky si doma nikdo nenechal. Cesta byla jako vždy v klidu a když Posli zahlásil, že zrovna míjíme tetu Jiřinku, tak bylo jasné, že Dlouhý Újezd je už za kopcem.

Slovy klasika Titlbacha bylo ideální fotbalové počasí, jen byla zima a po celý zápas pršelo. První minuty střetnutí se odehrávaly především ve středu hřiště a vypadalo to, že obě mužstva se po dlouhé pauze bojí zaútočit na branku protivníka. Jako první se osmělili domácí a to útočení se jim nějak zalíbilo. Dámy a pánové, to byla taková smršť, která se jen tak nevidí. Výpad střídal další výpad a Kali v bráně snad ani nevěděl kde mu hlava stojí. Nicméně náš gólman není žádné tintítko a tak likvidoval levou zadní všechny pokusy domácích, a že to nebyly žádné pokusy z dálky, všechno to byly 100% loženky, mezi kterými byla i lapená penalta. My jsme samozřejmě měli taky nějakou šanci, ale takové jako soupeř jsme si nevypracovali, avšak přesto jsme gól vstřelili, bohužel zakončující Javi stál při dorážce míče do sítě v ofsajdu a tak branka nebyla uznána. Ve 35.minutě nám zatrnulo, po jednom souboji zůstal na zemi Gustík a musel být odnesen na nosítkách (zpráva z nemocnice není vůbec dobrá, naše navrátivší posila má zlomeninu v kotníku a tak nám bude na hřišti asi pěkně dlouho chybět). První poločas skončil 0:0, což pro nás, zvlášť vzhledem v průběhu prvních 45.minut byl hodně dobrý výsledek.

Druhé dějství jsme začali náporem, z čehož jsme vytěžili penaltu, bohužel Vesi dopadl jako soupeřův exekutor pokutového kopu z prvního poločasu a tak skóre bylo stále 0:0. Domácí se z našeho tlaku otřepali a dvěma slepenými góly se ujali vedení. My jsme potom zařadili pětku a díky hlavičce Bena jsme snížili na 1:2. Po chvilce jsme zahrávali přímák od autové čáry na úrovni velkého vápna, míč si postavil Vesi a jelikož poznal brankáře Sparty díky neproměněné penaltě, tak mu to poslal pod břevínko a nebylo co řešit, 2:2. Ve svém tlaku jsme nepolevovali, ale vstřelit vedoucí branku se nám nepodařilo, bohužel domácí využili odkrytého prostoru ve středu hřiště a ujali se vedení. Ač jsme se do posledních minut nevzdávali, tak se nám gól vstřelit nepodařilo, i když třeba Javi, nebo Ulčinho měli ke gólu hodně blízko. Naše otevřená hra byla nakonec potrestána ještě jednou a tak jsme z Újezda odjeli s prohrou 2:4.

Zpět