Memoriál Jana Zimmermana

24.08.2013 14:03

V sobotu se na našem stadionu konal tradiční memorial Jana Zimmermanna k uctění památky, zakladatele, hráče a funkcionáře fotbalového klubu v Heřmance. Letošní turnaj se odehrál za účasti domácího týmu a hostů z Blatnice, Tlučné a Sulislavi.

První utkání proti sobě svedlo naše mužstvo a tým z Blatnice. Hra i konečný výsledek byl jednoznačně v naší režii. Gólový účet zápasu otevřel Vesi, který nastoupil se sebezapřením, páč si při rozcvičce se synátorem ukopl palec. I druhý gól měl na svědomí náš kapitán, jenž mohl po chvilce zkompletovat hattrick, ale nakonec se mu to nepovedlo a kvůli zranění musel odstoupit. Třetí čárku v kolonce domácích branek zařídil Beny a jako poslední se do listiny střelců zapsal Pepíček po milimetrovém pasu od Šimpiho. Po jednoznačné výhře 4:0 jsme tedy postoupili do finále.

Ve druhém semifinále se střetla Sulislav s Tlučnou. Tuten zápas se nejvíce líbil hráčům Heřmanky sedícím ve druhé řadě naší lavičky :-) Těžko říct kdo byl v tutom zápase lepší, neb nikdo z našeho redakčního týmu se nedokázal pořádně soustředit na dění na hrací ploše, ale nakonec vyhrála Tlučná 2:0 a tak byla asi lepší. Za zmínku jistě stojí Konvičovo přehled a bezchybný výkon ze středového kruhu, odkud řídil tuto utkání z pozice hlavního sudího :-)

Souboj o třetí místo byl vyrovnaný do poslední chvíle a nakonec skončil remízou 0:0. Na řadu tedy přišly penalty, po kterých se ze třetího místa v turnaji radovali Sulislavští. V tutom utkání si na hlavního rozhodčího zahrál Kali a nutno říct, že jeho metr měl čistokrevnou anglickou míru :-)

Pak už se zraky všech přítomných upřely na finálový duel mezi Heřmankou a Tlučnou. V prvním poločase se z gólu radovali jenom hosté a tak jsme ve druhém poločase museli přeřadit na pětku. Za svou aktivitu jsme byli odměněni gólem, když se hlavou prosadil náš navrátilec Gustík. Za nedlouho poté přišla chvilka Casia, náš mladý, ale zkušený player si ze soupeřů udělal kužely a potom si ještě položil gólmana hostů, aby merunu poslal do prázdné kisny. Škoda, že se Nova věnuje poslední dobou pouze Džambulce a jejím dvoum ctitelům. Kdyby místo tutoho dramatu přesunula přenosové vozy do Heřmanky, tak tuten krásný gól mohl být zdokumentován a Casio by byl jednoznačně Borec na konec ;-) Vedení 2:1 bylo hezké, ale Beny se chtěl střelecky dotáhnout na Vesiho a tak svým buldočím stylem vybojoval míč z rukou gólmana Tlučné a střelou z nulového úhlu jej překonal. Hosté sice ještě stihli snížit na 2:3, ale na víc se už nezmohli a tak jsme se z celkového vítězství mohli radovat my.

Pozápasová tiskovka se konala pod naší novou, dokopnou pokřtěnou, pergolou a protáhla se do pozdních hodin. Aby měli novináří o čem psát, tak si většina přítomných, i z řad našeho krásného něžného pohlaví, zahrála bosé penalty o tolary z klobouku. Do branky se postavil Šimpi, který si svým výkonem velice nahlas řikal o post gólmana i v mistrovských zápasech ;-) Skoro všichní exekutoří kopů si uvědomovali, že mezi soupeři jsou trenér Zenkl, náš předseda a ještě starosta Heřmanky a podle toho i kopali :-) Avšak nejstarší Posli z řad řeznického bratrského klanu nehujeroval, nehleděl na soupeře a sázel jeden góĺ za druhým a nakonec celou soutěž vyhrál ;-)

Výsledky:

Heřmanova Huť - Blatnice 4:0

Sulislav - Tlučná 0:2

O třetí místo: Sulislav - Blatnice 0:0  PK 5:4

Finále: Heřmanova Huť - Tlučná 3:2

 

Konečné pořadí:

1. Heřmanova Huť

2. Tlučná

3. Sulislav

4. Blatnice

 

Za Heřmanku nastoupili:

Kalián, Konvalinka, Sladký, Šůla, Beloso, Lakó M., Lakó V., Cejthamr, Gust, Lakó J., Poslední M., Veselovský, Németh, Menc, Kaprál, Sedláček, Škuban

Zpět