Heřmanova Huť skolila Dolní Bělou dobře postavenými břevny a góly Adama!

26.10.2015 06:43

Vyrovnaný duel vyzněl nakonec lépe pro domácí, kteří se v tabulce posunuli o jednu příčku výše, hosté naopak níže.

Ještě než se vůbec diváci stihli na stadionu rozkoukat, mohli začít slavit úvodní trefu svého týmu. Ihned po rozehrání totiž kulatý nesmysl doputoval k Némethovi, který oslovil svou přihrávkou Miroslva Adama a umístěná střela k tyči znamenala brzké otevření střeleckého zápisu. Heřmanova Huť se možná nechala až příliš ukolébat a prakticky vzápětí mohli udeřit i hosté. Kanonýr Bernášek ovšem svojí ranou zpoza vápna pouze orazítkoval břevno. Za nedlouho poté musel své brankové konstrukci poděkovat Sladký znovu, tentokráte z podobné pozice dopadl i pokus Buška. Dolní Bělá se ale přeci jenom dočkala. Předvedla pohlednou kombinaci prakticky přes celé hřiště, kterou v samotném závěru prvního poločasu zakončil z prostoru mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem umístěnou ranou k tyči do protipohybu gólmana Ondřej Sýba.

O přestávce byl tak stav nerozhodný a na padesát přítomných fanoušků moc dobře vědělo, že může rozhodnout jediná branka. A tak se také stalo. Po zhruba hodině hry dostali domácí možnost zahrávat volný přímý kop. K jeho provedení se postavil Veselovský a jeho centr nadělal v pokutovém území hostí neplechu, míč se rúyně nadvakrát odrážel, až si jej našel Miroslav Adam a technickou ranou vrátil na kopačky svého týmu vedení. Dolní Bělá ještě zkoušela odpovědět Buškem, ten však podruhé v utkání (potřetí jeho tým celkově), nastřelil svou ranou z hranice šestnáctky pouze břevno. Heřmanova Huť tak tak nakonec i přes krátké nastavení vedení uhlídala a poskočila na šestou příčku, hosté jsou dvanáctí. Bodový rozdíl narostl na rovných deset bodů.           

Ohlasy k zápasu

TJ Heřmanova Huť
Vavřina Vladimír: "První poločas se hrál svižný fotbal nahoru-dolů. Jenže v druhé půli vše spadalo až do podprůměru, bylo to již spíše o bojovnosti."
TJ Sokol Dolní Bělá
Matoušík Lukáš: "Dostali jsme v úvodu hloupý gól, vzápětí jsme mohli vyrovnat, ale bohužel jsme trefili dvě břevna. Přestože se nám podařilo branku přeci jenom vstřelit před koncem poločasu, ve druhé půli jsme opět inkasovali a již jsme nestačili korigovat.  Ještě jsme trefili opět břevno, smůla se na nás dnes přilepila."

Zpět