MISTROVSKÉ UTKÁNÍ : 26. kolo 1. B třída

14.06.2014 17:00

Meclov - Heřmanova Huť  5:2 (2:1)

sestava : Kalián – Šůla, Paveza, Gust, Mencl – Cejthamr,  Beloso, Vyskočil, Lakó J. – Veselovský „C“, Lakó M.

branky: Veselovský 2x

Naše situace před posledním zápasem sezony byla kritická, nikoliv však beznadějná - na našeho soupeře, Meclov, jsme ztráceli 2 body a případná výhra nás mohla posunout na dvanácté místo, díky němuž bychom si prodloužili sezonu o baráž. Kdo ale ví něco o zákulisí I.B třídy skupiny A už tušil, že se nás baráž týkat nebude, neb rozhodčí opět vyfasovali notičky, které nebyly pro naše další působení v nejnižší krajské soutěži.

Bývá trapné se vymlouvat na rozhodčí, ale kdo mohl vidět zápasy Heřmanky v letošní sezoně, ten musel mít jasno, že nás v B.třídě opravdu ně/ni-kdo nechce a zápas v Meclově byl pověstnou "třešínkou na dortu". My jsme sice nepředvedli to nejlepší co v nás je, ale i tak by to na ty játra z Meclova stačilo, bohužel však páni rozhodčí pískali podle obdržených notiček. První poločas skončil 1:2 v náš neprospěch, ale i tak jsme pořád měli alespoň malou naději.

Ve druhém poločase to ale sudí vzali pevně do svých rukou a prakticky hned od 46.minuty jsme věděli, že naše naděje jsou plané. Hlavní muž v černém neodpískal ani jasné fauly na naše hráče v šestnáctce, a když jsme dali gól, tak to jistil pomezní na lajně, který ihned signalizoval offside. Jak byl zápas řízen bylo nejlépe vidět na našich hráčích, kteří se už ani nerozčilovali nad výkonem rozhodčích a spíše se už tomu smáli. Jestli některé naše zápasy řídil sudí BLB, tak v Meclově to byl BLB korunovaný. Nejen že pískal trapně viditelně na jednu stranu, ale navíc se snížil na komentáře vůči našemu mužstvu - obvinil nás, že jsme jaro mazali. Nevážený pane rozhodčí, kdo mazal, ten zůstal v soutěži a to vy moc dobře víte, páč si stačí vzpomenout od koho jste vyfasoval notičky a i nějaký ten bakšiš. Nakonec jsme tedy opravdu v Meclově neuspěli a prohráli jsme 2:5, nicméně do okresu sestupujeme s hrdostí nad tím, že jsme se nesnížili k zákulisní mazací hře.

Ano, všechny zápasy jsme neodehráli nejlépe, ale nebýt "m.dání silnějších psů", tak bychom nejspíš uhráli klidný střed tabulky. O sudích se říká, že jsou to černé svině, ale z dokopné víme, že z opravdové svině je alespoň nějaký užitek - člověk se nají a druhý den dopoledne může vzít svini na procházku k Čivavovi ;-) Z černé svině žádný užitek není!!!

Zpět