MISTROVSKÉ UTKÁNÍ : 23. kolo 1. B třída

24.05.2014 17:00

Heřmanova Huť - Přimda  6:1 (1:1)

branky : 30´ Veselovský, 60´ Gust, 68´ Lakó M., 75´ Vyskočil, 80´ Veselovský, 85´ Lakó M.

střídání : 46´ Mencl za Poslední M.

V jednom z nejdůležitějších zápasů v sezoně jsme doma přivítali soupeře z Přimdy, pokud bychom nezískali tři body, tak by náš případný sestup získal reálnějších obrysů. Situace v tabulce je neskutečně vyrovnaná a každý bod má svou cenu, stejně jako na zápas ve Kdyni, tak i na náš domácí byli povolání rozhodčí v plném počtu a v našem táboře panovaly obavy, abychom neviděli další pokus o popravu našeho týmu. Tuta obava byla hlavně na základě toho, že tím, že jsme se spojili s projektem Čistý fotbal jsme si prý podřezali vlastní větev, páč jsme se stali ještě méně pohodlnými než doposud. Jestli se tedy po našich trávnících pohybují sudí, kteří plní něčí přání, tak trojice, která rozhodovala náš zápas s Přimdou mezi takové určitě nepatří. Výkon všech tří mužů v černém byl zcela bezchybný.

Před zápasem jsme byli plni optimismu, že doma Přimdu přejedeme, ale jak řekl trenér Zenkl, zající se počítají až po honě a tak důležité bude dění na hřišti a né kecy před úvodním hvizdem. Jeho slova se poté potvrdila, naše hra byla sice poměrně aktivní, ale bohužel plná nepřesností. Trhlinu do našeho plánu na tři body nám připravili hosté z jednoho z brejků, kdy naše obrana přehlédla nabíhajícího hostujícího útočníka vietnamské národnosti, který se tak objevil před Kalim jako blesk z rýžového pole a dostal tak Přimdu do vedení. Heřmaňácí však nikdy neskládají zbraně předem a tak nebylo zdaleka nic ztraceno, což dokázal Šimpi, náš útočník předvedl kličkovanou jako z nějaké policejní honičky a poté předložil Vesimu míč do druhé vlny, který se v takových situacích nemýlí a pohodlně vyrovnal na 1:1. Před koncem první pětačtyřicetiminutovky se ještě do obršance dostal Gustík, který se řítil zcela sám na hostující branku, bohužel však mířil pouze do gólmana Přimdy a tak jsme do kabin odcházeli za nerozhodného stavu.

Co se Gustíkovi nepovedlo v prvním poločase, to zařídil ve druhém, po ostrém Pepíčkovo rohu se pověsil do vzduchu a nekompromisní hlavičkou dostal náš tým do vedení. Tuten gól by se dal nazvat tím zlomovým v celém utkání, páč od té chvíle na hřišti existovalo prakticky jen jedno mužstvo. Na Přimdu se postupně valil jeden útok za druhým a postupně jsme skórovali jedna radost. Do listiny střelců se postupně zapsali druhým gólem Vesi, dalším dvougólovým střelcem byl Šimpi a jednu branku dal i Pepe Vyskoč. Celý zápas se dal hodnotit jako jeden z těch povedenějších, zvlášť když jsme Přimdu přejeli jednoznačným výsledkem 6:1. Za zmínku ještě stojí multifunkčnost Konviče, náš hbitý brankař, megarychlý hokejista, spolehlivý tiskař Heřmánku, funkcionář klubu, odvážný motokrosař může do svého životopisu přidat ještě kolonku Mudr. Před koncem prvního poločasu se zranil MP a už to vypadalo na nosítka, ale náš pan doktor předvedl své schopnosti a našeho záložníka během chvilky postavil na nohy. A aby toho nebylo málo, tak ve druhém pomohl i hostujícímu Nguyenovi, kterého braly křeče - vypadalo to, že se útočník Přimdy už na plac nevrátí, ale Mudr.Konef dokázal opět nemožné a tak Nguyen mohl zápas dohrát.

Zpět