MISTROVSKÉ UTKÁNÍ: 17. kolo I.B třída

13.04.2014 16:00

Postřekov - Heřmanova Huť  3:1 (1:0)

branky : 75´ Poslední Jar.

střídání : 46´ Poslední M. za Šůlu

Překvapivě vyrovnaný byl první poločas fotbalového zápasu I. B třídy mezi 4. celkem tabulky Sokolem Postřekov a 12. Heřmanovou Hutí. Ačkoli se domácí snažili, houževnatý tým hostů je příliš na dostřel Kaliánovy branky nepouštěl a tak síť za jeho zády rozvlnil pouze Polák. Ve druhém poločasu sice již většinou domácí kontrolovali hru, ale když hosté srovnali čtvrthodinu před koncem stav, bylo to na pováženou. Na štěstí se brzy podařilo Polákovi z penalty opět pro domácí získat vedení a tečku za gólovým účtem udělal sedm minut před koncem Steinberger.

Po úvodním rohovém kopu hostů se hra přenesla do středu pole a jednotlivé akce obou celků končily před šestnáctkami soupeřů. Při jednom z obranných zákroků zahrál domácí Pavlíček v postřekovské šestnáctce rukou, ale k nelibosti hostů se penalta nepískala. V 9. minutě vyslal domácí Buček dopředu našlápnutého Poláka, ten se ocitl sám proti brankáři Kaliánovi a ačkoli si gólman na jeho střelu zleva sáhl, míč skončil v jeho síti – 1:0. Potom se opět bojovalo ve středu hřiště a šance přišla až ve 20. minutě, kdy pronikl po pravé straně domácí Ledvina, jeho centr vyrazil soupeřův brankář k Steinbergerovi, ale ten v dobré pozici volejem z šestnáctky Kaliánovu branku přestřelil. Hosté podnikali rychlé protiútoky hlavně po levé straně, ale k nebezpečnému zakončení je domácí obrana nepouštěla. Ve 22. minutě oslovil postřekovský Buček nabíhajícího Poláka, ten se uvolnil, ale jeho střelu hosté zblokovali a v zápětí po centru Vavříka hlavičkoval u vzdálenější tyče Ledvina, ale Kalián byl na místě. O dvě minuty později musel na druhé straně brankář Nosek na zem, aby zneškodnil šanci hostujícímu Vyskočilovi. Stejný zákrok musel předvést na druhé straně Kilián, aby svojí branku ochránil před dotírajícím Steinbergerem. Po půlhodině hry napřáhl postřekovský Vavřík, míč se odrazil od soupeře zpět, i další Vavříkův pokus hosté zblokovali, ale odražený míč poslal volejem nad Kiliánovu branku Polák. Ve 31. minutě měli šanci hosté, ale Gust nasměroval po Cejthamrově rohovém kopu hlavou míč z 8 metrů nad Noskovu branku. Ještě větší příležitost vyrovnat se hostům naskytla ve 38. minutě, kdy Veselovský našel nabíhajícího Martina Lakó, ten šel sám na Noska, ale postřekovský gólman výtečným zákrokem domácí podržel. Když pak nezapršelo ani ze dvou rohových kopů heřmanohuťských, šlo se do kabin lépe domácím.

Se začátkem druhého dějství zvýšili domácí aktivitu a ve 48. minutě srazili hosté Machův tr. kop na roh, ten rozehrál zleva Steinberger, před Kaliánem vznikl obrovský závar, ve kterém se domácí několikrát snažili o střelu, ale vždy trefili jen tělo bránícího soupeře. Hosté se v této fázi zmohli jen na tr. kop, který však skončil na domácí zdi a vzápětí je od pohromy zachránil odpískaný ofsajd, ve kterém se ocitl domácí Polák. V 56. minutě zneškodnil Kalián střelu Steinbergera z šestnáctky, vzápětí Polákův centr zprava srazili hosté na roh a o dvě minuty později v poslední chvíli zastavili nebezpečný průnik téhož domácího hráče. Po hodině hry vznikl před hostujícím brankářem velký závar, v němž se dvě střely domácích odrazily od bránících hostů, aby míč nakonec skončil vedle domácí branky. Z tlaku se rodily další nebezpečné situace před brankou Heřmanovy Huti, ale neprosadil se Pavlíček ani Závodný. V 72. minutě odcentroval zleva domácí Mach na volného Bučka, ale ten volejem z 15 metrů Kaliánovu branku přestřelil. V 75. minutě posoudil rozhodčí Majerčík souboj Poláka s Vyskočilem k údivu všech domácích fanoušků ve prospěch hostů, tr. kop rozehrál ze 40 metrů Václav Lakó, na míč si naskočil nepokrytý Jaroslav Poslední, hlavou přehodil vybíhajícího Noska a míč doplachtil do postřekovské sítě – 1:1. O minutu později se blýskl hostující gólman, když po Pavlíčkově centru hlavičkoval Steinberger pod břevno a on konečky prstů vytlačil míč nad branku. Deset minut před koncem pronikl do šestnáctky soupeře postřekovský Polák, jeho souboj s vybíhajícím brankářem posoudil rozhodčí jako gólmanův faul a nařídil pokutový kop. Ten bez problémů proměnil Polák a zúročil tak svůj kvalitní výkon – 2:1. V 83. minutě se probil do šestnáctky hostů Buček, uvolnil se, oslovil volného Steinbergera, který z 8 metrů do odkryté branky zvýšil na 3:1. Hosté se cítili některými výroky rozhodčího Majerčíka poškozeni a ve zbytku zápasu se zbytečně věnovali diskuzím s ním a asistenty, takže domácí zápas v pohodě dohráli a připsali si další tři body do tabulky.

Zdroj : Domažlický deník

https://www.fotbal.domazlice.cz/?module=dokument&action=display_dokument&id=5150

Zpět